Јесен је обојена мирисом јабука, дуња и крушка.
Потребно је за тесто:
- 175 г глатког брашна
- 100 г млевених бадема
- 50 г шећера
- 125 г маслаца
- прстохват соли
- јаје
Прочитајте још: Џејми Оливер се куне у овој јело: Направите велинтон са ЛОСОСОМ! (РЕЦЕПТ)
Фил:
- 400 г крем-сира
- 100 г шећера
- јаје
- кашичица екстракта ваниле
- 3 крушке
Припрема:
Бадеме, брашно, шећер, со и маслац промешајте и добро измрвите рукама. Затим додајте јаје и умесите компактно тесто, али немојте превише да га месите, већ само док се не повежу сви састојци. На подлози, коју сте посули брашном, развуците тесто величине плеха и ставите га у калуп који сте премазали маслацем. Тестом добро обложите и странице, а вишак исеците. Ставите у фрижидер док не припремите фил. Помешајте крем-сир, шећер, јаје и екстракт од ваниле. Ољуштите крушке, одстраните тврде делове и исеците их.
Прочитајте још: Торта павлова може да се направи и као "павловчица" (РЕЦЕПТ)
Охлађено тесто мало избодите виљушком, преко њега ставите фил, а затим укруг поређајте сецкане крушке. Ако вам је остало теста, можете њиме да украсите ивице плеха. Пеците у рерни загрејаној на 200 степени, око 10 минута, затим смањите температуру на 180 степени, па пеците још 20-25 минута, док колач не добије лепу златну боју. Охладите, поспите шећером у праху и послужите.