Испробајте рецепт за традиционало јело
Оно што ову питу издваја, сем једноставне припреме, је и то што се прво прелива истопљеним путером, а затим и смесом од јаја и млека, који чине корицу хрскавком и пуцкетавом.
Састојци:
400 г мекшег сира
4 јајета
80 мл уља
400 мл јогурта
1 пуна кашика брашна
10 г прашка за пециво
500 г кора за питу, (некад су се месиле)
Прочитајте још: Идеалан напитак уколико сте на дијети: Припрема се лако, а састојке већ имате у кухињи
За преливање:
2 јајета
200 мл млека
100 г кајмака
Припрема:
Сир издробите, а у другој чинији умутите јаја са уљем и јогуром, па додајте брашно и прашак за пециво које сте претходно сјединили. Промешајте. Затим у смесу додајте и издробљени сир и опет лепо промешајте. Тепсију пречника 30 цм лепо науљите, па на дно ставите 2 коре.
Сипајте мало фила, па преко ставите једну кору. Тако ређајте док не утрошите све, а последњи ред треба да буде кора. Питу исеците на коцке, па премажите кајмаком, а онда и јајима која сте умутили са млеком. Пеците на 200°Ц око сат времена.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ