У Војводини је обичај да се на данашњи дан прави и слатка чесница.
Поред класичне божићне чеснице у којој се ставља новчић, пасуљ и дрвце, Војвођанке праве и слатку чесницу.
Састојци:
5 јаја
3 чаше шећера
2 чаше уља
1 чаша јогурта
2 чаше киселе воде
1 чаша гриза
200 г ораха
200г сувог грожђа
прашак за пециво
1 кг танких кора
Прочитајте још: Колач који се прави за БОЖИЋ: Укусне БРЕСКВИЦЕ су наше баке редовно месиле (РЕЦЕПТ)
Припрема:
За фил све састојке, осим киселе воде, измиксати по реду у горњој листи. Сваку кору попрскати киселом водом, а на сваку другу кору стављати фил.
Последњу кору премазати филом. Пећи на 200 степени док не порумени. Кад се испече, извадити и покрити са крпом. Охладити и служити.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ