Ринфлајш се спрема од пилећег или говеђег меса које се кувало у супи, а једе се уз сос.
Недељни ручак у Војводини је незамислив без супе, а после супе и пре печења једе се ринфлајш. То је кувано месо и поврће из супе преливено сосом.
Прочитајте још: ШОК на тањиру: ЦРНА ПАПРИКА пуњена ИЗНЕНАЂЕЊЕМ (ФОТО)
Састојци:
- шоља вишања
- мало брашна
- зејтин
- со, бибер
Припрема:
У шерпицу се сипа уље и дода кашика брашна. Када се брашно мало пропржи, смањи се рингла и додају се вишње. Вишње могу да буду свеже, али и смрзнуте и у том случају морају да се одледе. Смезнуте вишње се најбрже одледе ако се поспу кашиком шећера.
Не бацајте сок од вишања, њиме разредите сос.
Када је брашно променило боју додају се вишње без сока. Вишње се мало продинстају, шерпица се склони са рингле и сос се разреди соком који су пустиле када су им извађене коштице. Уколико нема довољно сока - додајте мало воде. Још мало прокувајте док се сос не згусне. Према укусу додајте со и бибер, али и кашикицу шећера уколико су свеже, а не смрзнуте.
Прочитајте још: ЗАВРНИТЕ РУКАВЕ: Време је за први АЈВАР према ОРИГИНАЛНОМ рецепту (ФОТО)
Сос од вишања се обично једе уз кувано месо и поврће које је из супе, али је подједнако укусан и са печењем.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ