U Vojvodini je običaj da se na današnji dan pravi i slatka česnica.
Pored klasične božićne česnice u kojoj se stavlja novčić, pasulj i drvce, Vojvođanke prave i slatku česnicu.
Sastojci:
5 jaja
3 čaše šećera
2 čaše ulja
1 čaša jogurta
2 čaše kisele vode
1 čaša griza
200 g oraha
200g suvog grožđa
prašak za pecivo
1 kg tankih kora
Pročitajte još: Kolač koji se pravi za BOŽIĆ: Ukusne BRESKVICE su naše bake redovno mesile (RECEPT)
Priprema:
Za fil sve sastojke, osim kisele vode, izmiksati po redu u gornjoj listi. Svaku koru poprskati kiselom vodom, a na svaku drugu koru stavljati fil.
Poslednju koru premazati filom. Peći na 200 stepeni dok ne porumeni. Kad se ispeče, izvaditi i pokriti sa krpom. Ohladiti i služiti.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU