Рецепт за преукусну посластицу коју је спремала краљица лично
Краљица је имала одређена правила у исхрани којих се држала, као и ритуали који без којих није могла да замисли дан. Оно што је мало ко знао је да је краљица обожавала шкотске палачинке. Често их је и сама спремала, а приликом посете америчког председника Ајзенхауера 1959. године, оне су биле сервиране као дезерт.
Ајзенхауер се толико одушевио њиховим укусом, да је краљицу питао за рецепт. Она му је писаним путем исти послала, а поред потребних састојака и начина припреме, на рецепту је писала мала напомена.
"Када правим мање палачинки, смањим количину брашна и млека, али количину осталих састојака не мењам. Такође, понекад сам их припремала тако што сам уместо шећера користила меласу или златни сируп и то може да буде веома укусно", поручила је Елизабета.
Испробајте рецептуру краљице Елизабете која је одушевила највеће моћнике.
Потребни састојци:
4 шољице брашна (око 400 грама)
4 кашике шећера у праху
2 шољице млека
2 јаја
2 кашичице соде бикарбоне
3 кашичице винског прашка за пециво (доступан у боље снадбевеним продавницама здраве и органске хране)
2 кашике истопљеног путера
Прочитајте још: КРМЕНАДЛЕ А ЛА РАДОШ: Спрема их на посебан начин (РЕЦЕПТ)
Начин припреме:
Умутите заједно јаја, шећер и половину потребне количине млека. Додајте брашно у умућену смесу, па поново мешајте, додајући и преостало млеко, соду, прашак за пециво и маслац. Тесто треба да буде гушће од смесе за обичне палачинке, односно никако не би требало да се разлива.
Палачинке би обликом требало да подсећају на америчке, дакле правите мање кругове на тигању. Тигањ премажите га са мало уља како се тесто не би лепило.
Палачинке пржите на добро загрејаном тигању, а када се на површини палачинке појавите меурићи окрените је и пеците на другој страни још око 30 до 60 секунди, односно док не порумене. Пријатно, уживајте!
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ