Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТУЖНА ПРИЧА ПРЕЛЕПЕ ПРИНЦЕЗЕ: Сестра краљице Елизабете је одувек интригирала јавност својим стилом живота

Маргарет је љубила бројне мушкарце, имала љубавнике, а прва њена велика љубав обележила јој је живот

1722334866_9b65cf5e891a945bdf84cf2821afa9d0e7d12f97.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Млађа сестра покојне краљице Елизабете ИИ, принцеза Маргарет, одувек је била знана као велика лепотица, шармер, али и скандалозна жена чији је љубавни живот интригирао јавност и некад и сад. Наиме, Маргарет је љубила бројне мушкарце, имала љубавнике, а прва њена велика љубав обележила јој је живот.

Први принцезин љубавник и несуђени супруг био је капетан, Питер Таунсенд, у којег се Маргарет до ушију заљубила кад је имала само 17 година, а наводно јој је он, све до њене смрти остао тиха патња. У тренутку започињања љубавног односа с њим, који је био 15 година старији, харизматични капетан је био у браку и имао је двоје деце.

Иако се развео од жене и службено постао слободан човек те је запросио принцезу 1953. године, краљевска породица јој није допустила да се уда за њега и оствари своје снове. Наводно је за све била крива њена сестра краљица која није допустила да се Маргарет уда за разведеног мушкарца који уз то није био ни аристократског порекла. Како је Питер већ био ожењен у Цркви Енглеске, није се могао оженити на још једном религијском обреду, а цивилни бракови краљевске породице нису били дозвољени па је цела ствар пропала, а Маргарет је остала сломљеног срца.

У једном се тренутку чак причало како ће принцеза ипак моћи да се уда за њега, али тек кад напуни 25 година, али и то се изјаловило – и то зато што капетан није могао толико да је чека, већ је оженио другу. И тако заувек сломио срце лепој принцези.

Маргарет и Питер упознали су се 1947. године, кад је он почео да служи у служби њеног оца, краља Џорџа ВИ. Заједно су сваког јутра ишли на јахање па су се мало по мало зближавали, а у на крају је планула и љубав. Наводно су тачно тако и започели своју аферу – излазећи на јахање, а заправо су на ливадама водили љубав. Због Маргарет се Питер развео након 11 година брака, а имао је и озбиљну намеру да ожени принцезу.

Како би их удаљили, краљевска породица послала је Питера у Белгију да би тамо служио као дипломата, а Маргарет је наводно због те одлуке полудела. Окривила је за све своју сестру Елизабету, али њу није било брига. Њихов се брак сматрао непогодним па је било најлакше удаљити капетана што даље од принцезе – и тако је натерати да заборави на њега.

Капетан је у Белгији остао две године, а током тог времена пронашао је нову љубав па ју је оженио. Маргарет је то сазнала из његовог хладног писма које јој је упутио па се осетила изданом. Љубавник јој је сломио срце, а за све је окривила своју сестру због чега њихов однос више никад није био исти.

Сваки контакт су прекинули 1955. године, а на крају се венчала, пет година касније, за фотографа Антонија Армстронг-Џонса након две године везе. У том браку је добила децу, али њихов однос је био јако несрећан. Обоје су варали једно друго, а наводно Маргарет никада није у потпуности преболела капетана из младости.

Питер је касније објавио и своју аутобиографију у којој је открио шта мисли о принцези и прекиду њихове везе.

"Могла је да се уда за мене да је била спремна да се одрекне свега – своје породице, богатства и титуле, али она није то могла. Једноставно нисам имао шансе у поређењу с тим, наравно да је одабрала краљевску породицу," написао је.

Маргарет се развела 1978. године, а Питер је преминуо 1995. године. Имао је 80 година па је током година више пута говорио о својој искреној љубави према принцези и тврдио да би обоје били много срећнији да су живели заједно. На крају је Маргарет преминула 2002. године, након низа можданих удара и живота испуњеног тулумарењима, пороцима и секс скандалима. Према речима извора блиских краљевској породици, до посљедњег дана свог живота капетана је сматрала својом једином правом љубави.

(Инсидер)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas