Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

РЕЦЕПТ ЗА ПАЛАЧИНКЕ КРАЉИЦЕ ЕЛИЗАБЕТЕ: Лично их је правила, а каже да може да засити 16 људи

Испробајте рецепт који је краљица Елизабета оставила иза себе

1724166765_Foto-Shutetrstock-Profimedia-kraljica-elizabeta.jpg
Фото: Схуттерсток, Профимедиа
Oglas

Након краљичине смрти, људи широм света се питају шта укључује краљевски живот и на њихову срец́у, једна од главних посластица које су биле саставни део краљичиног живота су палачинке.

Фанатици краљевске породице довели су краљичин вољени рецепт за палачинке на врх листа гурмана када су поставили омиљени рецепт монарха на "Редиту". Сјајни рецепт, који је заправо за погачице, први пут је написала краљица у писму председнику Двајту Д. Ајзенхауеру, 1960. године, након што су се председник и његова супруга Мејми састали са краљицом у њеном замку Балморал.

У писму Ајзенхауеру је писало:

"Када сам видела вашу слику у данашњим новинама како стојите испред роштиља који пече препелице на роштиљу, подсетио ме је да вам никада нисам послала рецепт за погаче који сам вам обец́ала у Балморалу. Сада журим да то учиним и надам се да ц́ете уживати у њима," написала је краљица, а пренео Даилy Маил.

Затим је детаљно описала сваки састојак који је потребан да направи колаче.

Дроп погачице су дебља верзија америчких палачинки које подразумевају испуштање меких куглица на решетку. Њен рецепт је укључивао четири шољице брашна, четири кашике шец́ера, две шољице млека, два цела јаја, две кашичице соде бикарбоне, три кашичице тартара и две кашике растопљеног путера.

Затим је краљица детаљно објаснила како се праве мекане палачинке:

 

"Умутите јаја, шец́ер и отприлике половину млека, додајте брашно и добро измешајте, додајуц́и остатак млека по потреби, такође бикарбону и крем од тартара, убацити отопљени путер."

А краљица се побринула да не изостави ниједан савет:

"Када хоћу да их има мање, углавном стављам мање брашна и млека, али користим друге састојке како је наведено. Такође сам покушала да користим златни сируп или патос уместо само шец́ера, и то такође може бити веома добро."

Она је објаснила да је смешу потребно добро умутити пре него што је додала да не би требало да стоји предуго. На крају свог писма напоменула је да њен укусни рецепт чини довољно да нахрани 16 људи.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas