Пељмени су традиционално руско јело које зна да спрема апсолутно свака домаћица.
Пељмена можете да направите више него што је потребно за ручак и да их замрзнете. Тесто се прави на исти начин као и за че бурек о чему смо већ писали:
Прочитајте још: Пробајте руски БУРЕК са месом који се једе са ПЕКМЕЗОМ (Фото)
Састојци:
- 100 грама млевеног меса
- главица црног лука
- со, бибер
- јаје
- 100 грама брашна
- 100 милилитара млека
- уље
- зачини по укусу
- сос по укусу
Припрема:
Прво се умеси тесто од једног јајета, 100 милилитара млека и 100 грама брашна. То је количина довољна за једну особу. Тесто се умеси, формира у лопту, покрије и пусти да се "одмори".
Прочитајте још: Купите две крушке и направите брзо и лако овај ЕЛЕГАНТНИ слаткиш попут француских кувара (Фото)
Руси пељмене пуне живим месом помешаним само са мало црног лука. Међутим, фил је неупоредиво укуснији када је претходно пропржен.
Руси не динстају месо, али је овако укусније.
Очисти се и исецка црни лук, пропржи да добије стакласту боју, па се дода млевено месо. Месо се зачини и динста док не промени боју. Поклопи се и склони са рингле да се мало охлади.
У Русији се једу без соса, само са мало павлаке Фото: А. М.
Тесто се развије оклагијом. Онда се узме чаша и њоме се праве кругови. Тесто покријте крпом док то радите да се не би осушило. Када направите кругове у сваку кашикицом сипајте динстано млевено месо.
Прочитаје још: Руси нису познати по слаткишима, али овај КОЛАЧ морате пробати
Пељмени се кувају брзо: чим вода прокува убаце се и када испливају на површину - готови су. Пељмени се у Русији једу без икаквог соса и евентуално се кашиком сипа павлака. Ми смо навикли на парадајз сос и са њиме се одлично слажу.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ