Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

РЕЦЕПТ ЗА СТАРИНСКО ЈЕЛО НАШИХ БАКА: Погледајте како се спрема ричет

Ричет је јело које је знала да спреми свака домаћића у Југославији

1709633676_Ftoo-Profimedia-ricet.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Ричет је старинско јело које су спремале наше баке, а на сличан начин се припрема данашњи пасуљ.

Разлика је само у два састојка, а то су јечам и бели лук. Испробајте овај заборављени рецепт, а ако волите пасуљ нема шансе да не заволите и ричет већ на први залогај.

Ричет - састојци:

200 г пасуља
200 г ољуштеног јечма
1 црни лук
1 шаргарепа
1 кашика масти
70 мл парадајз сока
2-3 чена белог лука
1 кашика брашна
суво месо или сланина

Ричет - припрема:

Пасуљ потопите у воду и оставите пар сати, а најбоље је преко ноћи. Затим проспите воду, сипајте нову и кувајте док не прокључа. Опет проспите воду, па додајте у пасуљ јечам и суво месо и опет сипајте воду да огрезне. Поклопите и кувајте на лаганој ватри око сат времена. На масти (може и уље) пропржите ситно сецкан црни лук и шаргарепу исечену на колутове. Затим сипајте мало воде и динстајте док не омекша. Додајте у пасуљ. Затим у исту шерпу додајте ситно сецкан бели лук и посолите. Затим помешајте брашно, слатку паприку и парадајз сос, ако је потребно долијте мало воде. Не сме да буде грудвица. Сипајте у пасуљ и кувајте још 15 минута.

(Ствар укуса)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas