Наше домаћице користе следеће састојке током кувања пасуља који им помажу да буде преукусан и спремљен за тили час
Просто као пасуљ, кажу многи, али није баш тако једноставно припремити чорбу од пасуља, или једноставно пасуљ које је и даље међу најомиљенијим јелима код нас.
Има ту различитих теорија и трикова који не подразумевају да пасуљ потопите претходне ноћи у хладну воду. Једна од варијанти је коришћење експрес лонца, који у многоме скраћује процес кувања и то не само код пасуља. А ако немате експрес лонац, онда ћете морати да примените неки од ових савета које искуснији кувари користе већ годинама.
Добро је да код првог кувања пасуља у воду додате 1 кашичицу соде бикарбоне. Оставите пасуљ да се крчка најмање 15 минута, након тога оцедите воду и додајте мало уља. Добро промешајте, како би били сигурни да је уље распоређено по сваком зрну.
Долијте хладну воду у односу 4:1 према пасуљу, додајте 50 мл ракије и прокувајте. Оставите да се крчка 45-50 минута и требало би да имате потпуно скуван пасуљ.
И на последњем месту, али не и по важности – време за кување пасуља зависи пре свега од његове врсте и квалитета. Неквалитетан и стар пасуљ можда се и никада не скува да би био као што треба да буде, независно од времена које проведе у шерпи.
(Крстарица)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ