Прича се да је ово био омиљени колач Одри Хепберн и да га је правила у специјалним приликама, и вама дан може бити посебан уз ову чоколадну магију
Чоколадна торта без брашна од само 6 састојака сједињених у спектакуларном укусу. Овај колач је малчице горак, због тамнке чоколаде, идеалан је за оне који не преферирају преслатке посластице, а остаје укусан и сочан данима.
Састојци:
300 г црне чоколаде за кување
60 мл пуномасног млека (таман толико да омекша чоколада)
120 г несланог путера, исеченог на мале комадиће
8 јаја
180 г шећера
шећер у праху за посипање
Припрема:
Загрејте рерну на 200 степени Целзијуса.
У калуп пречника 25 или 28 цм ставите пек-папир или калуп намажите путером и побрашњавите да се колач не би залепио. Ако вам смета брашно, можете посути какао прах.
Чоколаду исецкану на коцкице истопите на пари уз додатак млека, па додајте путер и мешајте док не постане гладак крем.
Посебно умутите жуманца а посебно шећер и беланца у чврст снег
Умућена беланца нежно умешајте у смесу од чоколаде и жуманца.
Сипајте тесто за торту у припремљену посуду и пеците 30 минута па искључите рерну.
Отворите врата рерне и оставите торту унутра око 10 минута. Овај поступак је превентивна мера која помаже да кора колача не попуца.
Извадите торту из рерне и оставите да се охлади око 10 минута пре него што је извадите из калупа.
Поспите шећером у праху и послужите са шлагом и сладоледом од ваниле.
Пријатно!
Стилл
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ