Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ИСКУСИТЕ БОГАТ И БАРШУНАСТ УКУС ЧОКОЛАДНОГ КОЛАЧА: Прави се без брашна и од само 6 састојака, а једе се са сладоледом

Прича се да је ово био омиљени колач Одри Хепберн и да га је правила у специјалним приликама, и вама дан може бити посебан уз ову чоколадну магију

1714815833_shutterstock_1284893338.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Чоколадна торта без брашна од само 6 састојака сједињених у спектакуларном укусу. Овај колач је малчице горак, због тамнке чоколаде, идеалан је за оне који не преферирају преслатке посластице, а остаје укусан и сочан данима.

Састојци:

300 г црне чоколаде за кување
60 мл пуномасног млека (таман толико да омекша чоколада)
120 г несланог путера, исеченог на мале комадиће
8 јаја
180 г шећера
шећер у праху за посипање

Припрема:

Загрејте рерну на 200 степени Целзијуса.
У калуп пречника 25 или 28 цм ставите пек-папир или калуп намажите путером и побрашњавите да се колач не би залепио. Ако вам смета брашно, можете посути какао прах.
Чоколаду исецкану на коцкице истопите на пари уз додатак млека, па додајте путер и мешајте док не постане гладак крем.
Посебно умутите жуманца а посебно шећер и беланца у чврст снег
Умућена беланца нежно умешајте у смесу од чоколаде и жуманца.
Сипајте тесто за торту у припремљену посуду и пеците 30 минута па искључите рерну.
Отворите врата рерне и оставите торту унутра око 10 минута. Овај поступак је превентивна мера која помаже да кора колача не попуца.
Извадите торту из рерне и оставите да се охлади око 10 минута пре него што је извадите из калупа.
Поспите шећером у праху и послужите са шлагом и сладоледом од ваниле.
Пријатно!

Стилл

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas