Рецепт за најбољу јагњетину из рерне постаће вам једна од омиљених, чим га будете пробали
Следите ове кораке и за Васкрс ћете добити сочну и меку јагњетину испечену у рерни. Водите рачуна да се јагњетина мора пећи дуго и лагано.
Састојци:
Килограм и по јагњетине
100 мл уља
400 мл белог вина
500 мл воде
пола празилука
3 средње главице црног лука
1 главица белог лука
2 шаргарепе
1,2 килограма кромпира
со
алева паприка
рузмарин
першун
бибер
Припрема:
Јагњетину прво добро усолите, а затим је посложите у тепсију. Потом додајте исецкан кромпир, празилук, бели лук, шаргарепу и лук. Налијте са водом, уљем и вином, додајте зачине, па све лепо измешајте.
Пеците најмање два сата у загрејаној рерни на 200 степени. Првих сат времена тепсију покријте са фолијом или све лепо сложите у пекач, па пеците.
Стилл
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ