Кад имате конзерву туњевине, обавезно направите брзи рижото
Уколико волите да се храните здраво а немате превише времена да спремате оброке овај рецепт је идеалан за вас. Рижото са туњевином пун је здравих угљених хидрата који ће вас држати ситим а због туњениве садржи и много протеина.
Састојци:
* 1 главица црног лука
* 1 шоља пиринча
* 1 конзерва туњевине у комадићима
* 150 г качкаваља
*мало белог вина
Припрема:
1. На мало уља испржити ситно исецкан лук, али пазити да не пожути много. У то сипати мало белог вина, убацити пиринач и додати две шоље воде. Поклопити и оставити да се крчка. Пред крај скинути с ватре и оставити поклопљено док пиринач не упије сву воду.
2. Убацити туњевину заједно са уљем из конзерве, добро промешати, па додати изрендани качкаваљ и мешати да се истопи.
3. Јело сервирати топло уз бело вино
Стилл
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ