Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Трикови за брже кување ПАСУЉА: Укус ће остати исти, а требаће вам мање времена да га спремите

Послушајте савете за брже кување пасуља

1707749888_Foto-Shutterstock-pasulj.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Пасуљ је изузетно здрава намирница, али има једну ману. Потребно је доста времена да бисмо га скували. Првенствено је потребно да неко време стоји у води, а затим и да се скува. Када све то саберемо, у питању је подоста времена.

Ипак, постоје два врло једноставна трика помоћу којих можете да решите овај проблем.

1. Сода бикарбона

Већина домаћица зна да би пасуљ требало потопити преко ноћи у хладну воду. Али, да би се брже скувао, „позовите у помоћ“ соду бикарбону.

Наиме, добро је да приликом кувања пасуља у првој води додате кашичицу соде бикарбоне. Оставите пасуљ да се крчка најмање 15 минута, а потом оцедите воду и додајте мало уља.

2. Домаћа ракија

Пасуљ који ћете кувати налијте хладном водом у односу 4:1 , односно да на пола килограма пасуља, иде два литра воде. У то додајте 50 мл ракије и све заједно прокувајте. Када на овај начин кувате пасуљ , искуство каже да је довољно да се крчка 45-50 минута и да буде потпуно спремљен.

Наравно да време које ћете потрошити за кување највише зависи пре свега од његове врсте и квалитета. Неквалитетан и стари пасуљ се тешко кува и може да остане „жилав“ и после дуге термичке обраде.

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas