Послушајте савете за брже кување пасуља
Пасуљ је изузетно здрава намирница, али има једну ману. Потребно је доста времена да бисмо га скували. Првенствено је потребно да неко време стоји у води, а затим и да се скува. Када све то саберемо, у питању је подоста времена.
Ипак, постоје два врло једноставна трика помоћу којих можете да решите овај проблем.
1. Сода бикарбона
Већина домаћица зна да би пасуљ требало потопити преко ноћи у хладну воду. Али, да би се брже скувао, „позовите у помоћ“ соду бикарбону.
Наиме, добро је да приликом кувања пасуља у првој води додате кашичицу соде бикарбоне. Оставите пасуљ да се крчка најмање 15 минута, а потом оцедите воду и додајте мало уља.
2. Домаћа ракија
Пасуљ који ћете кувати налијте хладном водом у односу 4:1 , односно да на пола килограма пасуља, иде два литра воде. У то додајте 50 мл ракије и све заједно прокувајте. Када на овај начин кувате пасуљ , искуство каже да је довољно да се крчка 45-50 минута и да буде потпуно спремљен.
Наравно да време које ћете потрошити за кување највише зависи пре свега од његове врсте и квалитета. Неквалитетан и стари пасуљ се тешко кува и може да остане „жилав“ и после дуге термичке обраде.
(Крстарица)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ