Oglas
· · Komentari: 0

Recept za San Sebastijan čizkejk: Kako se pravi čuveni kolač poreklom iz Španije?

San Sebastijan čizkejk potiče iz regije Baskije u Španiji. Postao je popularan krajem 20. veka i od tad osvaja svet

1738154833_shutterstock_2212304899.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Sastojci:

  • 680 g krem sira, sobne temperature
  • 200 g šećera
  • 20 g kukuruznog skroba
  • 1/2 kašičice fine morske soli
  • 2 kašičice vanilinog ekstrakta
  • 4 velika jajeta sobne temperature
  • 340 g slatke pavlake, sobne temperature

Recept za San Sebastijan čizkejk:

Za ovaj čizkejk zagrejte rernu na 204 C i obložite okrugli kalup za pečenje sa dva velika lista papira za pečenje tako da viri izvan kalupa. Pomešajte krem sir, šećer, kukuruzni skrob, so i ekstrakt vanile na sobnoj temperaturi i mutite mikserom na maloj brzini, dok smesa ne postane glatka, oko 2-4 minuta. Dok mikser radi na maloj brzini dodajte jaja, jedno po jedno,muteći pre nego što dodate sledeće, oko 30-60 sekundi između svakog jajeta. Zatim sipajte slatku pavlaku, i nastavite da mutite dok se ne sjedini.

Sipajte smesu kroz veliko sito u pripremljenu tepsiju. Nekoliko puta kucnite plehom po radnoj površini i ubacite u rernu, pa pecite 45 minuta. Čizkejk treba da bude svetlo do srednje-braon boje na vrhu. Ostavite da se ohladi u kalupu najmanje 2 sata na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru još 4-6 sati ili preko noći, pre serviranja. Uživajte!

(Stvar ukusa)

BONUS VIDEO

Oglas

 

Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas