За љубитеље кремастих колача.
Састојци:
- 150 грама кекса
- 1/4 кашичице грубе соли
- 1/3 шоље шећера
- 4 кашике несланог растопљеног путера
Састојци за фил:
- 2 кг сира
- 120 гр несланог маслаца на собној температури
- 230 грама слатке павлаке
- 3/4 шоље шећера
- 5 велик јаја, плус 2 жуманца
- кора од 1 лимуна
- 1 кашичица екстракта ваниле
Прочитајте још: Рецепт за принцес крофне који УСПЕВА СВИМА! (РЕЦЕПТ/ФОТО)
Припрема:
Дно и странице плеха намажите бутером и прекријте папиром за печење.
У блендеру самељите до ситних мрвица кекс, со, шећер и путер (путер се додаје при крају). Сипајте у плех и направите да буде равномерно распоређена маса по дну. Ако немате блендер, послужите се млевеним кексом.
Прочитајте још: УКУСНЕ ПОГАЧИЦЕ са сиром од паучина теста! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Миксером умутите сир, павлаку, шећер, тако да добијете глатку масу. Беланца посебно умутити и спојити са смесном од сира, па додајте жуманца и екстракт ваниле (по укусу). Све сјединити.
Сипајте фил преко дна и формирајте га кашиком, да добије глатку форму.
Пеците на 175 степени, 30 минута.
По врху можете послужити воће по избору.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ