Уживајте у сваком залогају ове чорбе
Један тањир вам неће бити довољан. Бамија, као њен обавезни састојак, потиче из Африке, изгледом подсећа на хибискус и има многобројне бенефите по здравље.
1 литар воде
зелен (шаргарепа и корен паштрнака) исечена на коцкице
100 грама бамије (обавезна у овој чорби)
300 грама телећег меса исеченог на коцкице
300 грама пилећег меса исеченог на коцкице
2-3 листића ловора
маслац
1 кашика брашна
мало воде и млека
со, бибер
50 мл павлаке
1 јаје
мускатни орашчић
ситно сецкан першун
лимунов сок
Припрема
Додајте зелен (шаргарепу и корен паштрнака) у литар воде, 100 грама бамије, по 300 грама телећег и пилећег меса исеченог на коцкице и 2-3 листића ловора. Кувајте 2-3 сата. Додајте воду по потреби. Када је поврће и месо готово, направите у другом суду светлу подлогу за сос од маслаца, кашике брашна с мало воде и млека уз додатак соли и бибера. Пребаците то у лонац с поврћем и месом и лагано мешајте док се не згусне па, уз стално мешање, додајте умућену павлаку и 1 јаје. Када је све готово, додајте мускатни орашчић. Пре сервирања, чорбу обилно поспите ситно сецканим першуном и накапајте лимунов сок. Лимун обавезно сервирајте посебно ако неко жели накнадно да га дода у чорбу. Пријатно!
Трпеза
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ