Svi vole krompire, a ovo je ukusan recept sa buterom koji će se svima dopasti.
Proleće je vreme za krompiriće, a evo predloga kako da ga pripremite na potpuno drugačiji način.
Potrebno je:
- 4 veća mlada krompira
- 60 g putera
- 60 g prezli
- 60 g rendanog parmezana ili čedar sira
- 2 kašike sitno iseckanog origana
- 2 kašike maslinovog ulja
- biber
- kašičica morske soli
- svež bosiljak ili peršun
Pročitajte još: Brza i ukusna VEGANSKA večera koju ćemo svi obožavati - palačinke sa spanaćem! (RECEPT/FOTO)
Najbolje bi bilo da ovo jelo pravite na električnom roštilju, a ako ga nemate poslužiće i gril-tiganj. Zagrejte ga na srednje jakoj vatri. Krompir isecite na pola i poređajte ga u vatrostalnu činiju.
Poklopite ih i pecite 25 minuta.
U manjoj posudi pomešajte origano sa maslinovim uljem, pa im dodajte prethodno rastopljeni puter. Malo pobiberite, promešajte tako da se sve sjedini i što manje "pliva" po površini ulja, pa time dobro premažite prepolovljene krompire sa svih strana. Ako imate roštilj, preklopite ga, a gril-tiganj poklopite sa "za broj većim" poklopcem. Pecite 20-25 minuta, uz povremeno mešanje, lagano, da se krompirići ne bi raspali.
Pročitajte još: Jednostavan recept za TOFU sa povrćem! Savršen predlog za ručak (FOTO)
Pomešajte parmezan ili čedar sir sa prezlama, pospite preko krompira i dopecite još 10 minuta. Posolite tek neposredno pre posluženja i ukrasite listićima bosiljka ili peršuna, po želji.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU