За мало јачи доручак, ту је добри стари бурек
Из Бакине кухиње стиже рецепт за домаћи бурек, који ће вас сигурно све одушевити.
Потребно је за 4 особе:
- 500 гр средњих кора
- 250 гр сира
- 100 гр шункарице
- 1/2 прашка за пециво
- уље
Прочитајте још: Рецепт за ПРОЛЕЋНО ПЕЧЕНО ПИЛЕ: Све се прави у "ЈЕДНОМ ЛОНЦУ", а комбинација ће вас одушевити
Припрема:
Велики плех подмазати уљем. Коре је поделити на три дела. Прву трећину све коре подмазатих уљем и попрскати са водом у коју је размућен прашак за пециво. Ређати коре згужване по 4 коре.
Следећи ред иде у супротном правцу. На задњу кору распоредити сав сир. па ставити другу половину кора, такође прскати уљем и водом.
На задњу ставити листове шунке. Иде трећи део кора па се на средину ставити шунку и покрити са мало кора и ушушкати је са корама.
Попрскати са водом и уљем и пећи 30-40 минута да зарумени.
БОНУС ВИДЕО: