Кечап можете да направите и сами
Oglas
На жалост, вец́ина комерцијалних врсти кечапа садржи фруктозу и кукурузни сируп. Фруктоза нема хранљиву вредност и узрокује повећање нивоа шец́ера у крви после јела. Овај вештачки заслађивач се користи јер је јефтинији од шец́ера и углавном се користи за продужење рока трајања прерађене хране.
Најбоље и најздравије решење је да припремите домац́и кечап. Ево како да припремите домац́и кечап за само 2 минута:
Састојци:
- 1 шоља парадајза
- 1 кашика органског меда
- 1 кашика јабуковог сирц́ета
- 1/4 кашичице сенфа
- 1/2 кашичице морске соли
- 1/4 шоље воде
Припрема:
Умутити све састојке заједно у великој чинији и ваш домаћи кечап је спреман. Кечап можете држати у фрижидеру, али због свих природних састојака, најбоље је да не правите велике количине кечапа.
Уживајте у здравом кечапу!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas