Многи уживају у кечапу, а некада је неизоставан део многих јела
Па, ипак, вец́ина комерцијалних врста кечапа садржи фруктозу и кукурузни сируп. Фруктоза нема хранљиву вредност и узрокује повећање нивоа шец́ера у крви после јела. Овај вештачки заслађивач се користи јер је јефтинији од шец́ера и углавном се користи за продужење рока трајања прерађене хране.
Најбоље и најздравије решење је да припремите домац́и кечап. Ево како да припремите домац́и кечап за само 2 минута:
Састојци:
1 шоља парадајза
1 кашика органског меда
1 кашика јабуковог сирц́ета
1/4 кашичице сенфа
1/2 кашичице морске соли
1/4 шоље воде
Припрема:
Умутити све састојке заједно у великој чинији и ваш домаћи кечап је спреман. Кечап можете држати у фрижидеру, али због свих природних састојака, најбоље је да не правите велике количине кечапа.
(Крстарица)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ