Ако сте љубитељ чоколаде, ово је прави рецепт за вас
Oglas
Чоколаду обожавају сви, а већина се не задржи на једном реду, већ за кратко време поједе много више него што би требало. Ако и ви спадате у ту групу људи, можда би било најбоље да сами направите чоколаду која неће садржати адитиве. Направите здравију верзију омиљеног слаткиша код куће.
Састојци:
- Какао прах - 70-100 грама
- Млеко по избору - 50 милилитара
- Мед - 2 кашике*
- Маслац (обичан или кокосов) - 50 грама
- прстохват цимета (опционо)
- Опционо: шака сецканих или целих орашастих плодова
*Уместо меда можете користити кокосов шец́ер или фруктозу (умешајте их раније, заједно са путером), који су здравија замена за бели шећер. По жељи можете додати и смеђи шец́ер.
Припрема:
- Млеко загрејте на лаганијој температури, али не до кључања. Постепено додајте путер и цимет уз стално мешање.
- Смесу пребаците у посуду са какао прахом, уз мешање како бисте избегли стварање грудвица.
- Поново смесу загрејте на лаганијој ватри, па склоните са рингле. Када се мало охлади додајте мед.
- По жељи додајте сецкане или целе орахе, бадеме или лешнике.
- Ставите у силиконски калуп, па у фрижидер да се стегне.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas