Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТРАДИЦИОНАЛНИ РЕЦЕПТ ЗА КИСЕЛИ КУПУС: Укусније чак и од подварка

Постоји једно старинско јело које су наше баке често припремале, али које, нажалост, полако пада у заборав. То је пржени кисели купус, који подсећа на подварак, али је ипак другачији.

1738148099_0cadffa9c5a73979c2d910266ce578382d9cbdcd.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Ово јело се припрема много брже од подварка, има одличан укус, а може се комбиновати са разним прилозима, као што су кувани или пире кромпир. По жељи, можете додати суво месо, димљене кобасице или, као у нашем рецепту, суву сланину.

Састојци:

  • 1 главица киселог купуса
  • 200 мл уља
  • 1 главица црног лука
  • 300 г свежег меса по избору
  • 200 г сувог меса (сланина, кобасица, суви врат )
  • бибер, бели лук у праху
  • першунов лист и босиљак
  • ловоров лист

Припрема:

Исеците кисели купус као за подварак, прелијте га са литром воде и оставите да одстоји 30 минута, а затим га добро исцедите.

У дубљој шерпи пропржите црни лук на уљу, па додајте исечено месо на коцкице. Налијте воду и кувајте месо док не постане потпуно мекано.

Oglas

Затим, додајте оцеђени купус, зачине и прелијте са око 1 литром воде. Покријте шерпу и кувајте на тихој ватри. Повремено промешајте.

Када вода скоро испари, додајте мало уља и пржите купус још око 10 минута.

На крају, убаците исецкану суву сланину и наставите са пржењем док купус не добије лепу златно-жуту боју.

Ово јело је савршено уз пире кромпир.

(Информер)

Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas