Brzo i lako se pripremaju ovi kolači koji se jedu u jednom zalogaju!
Ružice će biti ukusnije ako se prave u društvu. Ujedno će biti i brže, jer je potrebno mnogo ruku da bi bile sočnije.
Pročitaje još: Rusi nisu poznati po slatkišima, ali ovaj KOLAČ morate probati
Sastojci:
- lisnato testo
- mleveni orasi
- cimet
- jabuka
- brusnice
- šaka višanja ili borovnica
- žumance
Priprema:
Lisnato testo izvadite iz frižidera da omekne, pa ga razvucite. Jednostavnije je ako se testo razvuče pa iseče na kvadrate koji će se, kasnije, dodatno razvijati dok se ne istanji. Kada se lepo razvuče testo dok ne postane tanko isecite trake po dužini.
Pročitajte još: Kupite dve kruške i napravite brzo i lako ovaj ELEGANTNI slatkiš poput francuskih kuvara (Foto)
Na svaku traku stavite kockicu-dve jabuke, prstohvat mlevenih oraha, malo cimeta. Ovim ružicama možete dodati i brusnicu. Ružice mogu da se prave sa višnjama ili u kombinaciji višnje i jabuke. Mogu da se prave i od borovnica ili nekog drugog voća - poželji.
Ružice punite onim što volite!
Kada napravite ružice, stavite ih u pleh sa papirom za pečenje i svaku namažite sa malo žumanceta.
Pročitajte još: Probajte ruski BUREK sa mesom koji se jede sa PEKMEZOM (Foto)
Ružice se peku u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Peku se 15-20 minuta ili dok ne porumene. Izvadite ih iz rerne, prebacite na tanjir i odmah pospite sa prah-šećerom.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU