Испробајте овај рецепт и често ћете му се стално враћати
Рецепт за хлеб из тигања је генијалан - ултра је прост за припрему, готов је брже него што очекујте, увек се једе топао, и идеалан је за сендвиче, али и разне умаке и салате! Овај специјалитет иначе потиче из индијске традиционалне кухиње, а зову га и нан хлеб.
Како воду, со, брашно и уље сви увек имамо у кући, за овај рецепт не морате чак ни да потрошите новац!
Ево рецепта за индијски нан хлеб.
Потребни састојци:
250 г пшеничног брашна
150 мл воде
1 просејана кашичица сувог квасца
1 кашичица соли
1 кашика уља (најбоље маслиновог)
Припрема:
1. У посуди помешајте квасац, брашно и со. Додајте уље. Потом постепено додајте воду и добро умесите све док не добијете глатку и лепу смесу. Ако се тесто круни и мрви, додајте још мало воде. Ако је превише лепљива - додајте брашно.
2. Од теста формирајте куглу, ставите је у посуду и прекријте. Посуду ставите да одстоји 15-ак минута у топлој води.
3. Након тога тесто обликујте у девет једнаких лоптица, па их на побрашњеној површини изваљајте тако да добијете танке лепиње.
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ