Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

СЛАВСКО ЖИТО ПО РЕЦЕПТУРИ СЛАВИЦЕ РОКВИЋ: Од мајке је научила како се спрема, а толико је укусно да ћете пожелети да узмете коју кашику више

Славица је на друштвеним мрежама поделила како је направила славско жито

1736949556_Foto-Shutterstock-Printscreen-Instagram-rokvic.slavica.jpg
Фото: Схуттерстоцк, Принтсцреен/ Инстаграм - роквиц.славица
Oglas

У дому Славице Роквић недавно је обележена крсна слава. Неизоставни део сваке славе је свако жито које домаћице широм Србије припремају на различите начине. Славица је после бројних порука на Инстаграму одлучила да подели свој рецепт који је научила од мајке.

Славко жито - састојци:

300 гр пшенице (жита) ''белије''

300 гр млевених ораха

око 250 гр шећера

мало ванил шећера

Oglas

мускатни орашчић

мало цимета (на врх ножа)

мало рума

Славско жито - припрема:

Славица је у опису видеа на Инстаграму детаљно објаснила како припрема жито:

- Припрема је веома лака. Скувате жито. Ја га увече пре спавања кувам неких пола сата и искључим ринглу. Ујутру је жито спремно за припрему. У мултипрактику самељем прво орахе и оставим их у неку чинију. Затим кувано жито ставим у мултипрактик са мало водице у којој се кувало и апарат укључен сам све одради. Постепено додајем мало рума, ванилин шећера, цимета, меда, може уместо њега шећер у праху, мало мускатног орашчића. С времена на време пробам како бих била сигурна да је укус онакав да просто обара с ногу и да пожелиш да те нико не види када узимаш још коју кашичицу. Када је добро самлевено помешам га у једној чинији са млевеним орасима. Што више ораха то је укус лепши. Сећам се моје мајке како је жито кувала, па га млела на машину за месо па месила са млевеним орасима. А ја сам тај поступак мало олакшала. И онда на сцену наступа машта. Украшавање славског жита, за мене најлепши део у коме уживам. Сваке године испадне онако како ме машта тог тренутка понесе. Ове године за декорацију сам користила суве смокве, шљиве, јагоде, кајсије, чиа семе, сунцокретове семенке и листиће чуваркуће - написала је она и додала:

Oglas

- Како ви припремате ваше славско жито? Поделите са нама тајне свог кулинарског умећа. Можда научимо нешто ново, јер човек се учи док је жив. Радујмо се заједно.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas