Slavica Rokvić hjoš jednom pokazala koliko je vešta u kuhinji
Gibanica je možda jedna od omiljenih pita gotovo svake domaćice i često je na trpezi servirana za porodični doručak. Ipak, gibanica po receptu Slavice Rokvić, žene pokojnog Marinka Rokvića, posebno će vam se dopasti, jer je na ovaj način do sada sigurno niste spremali, a posebno će se dopasti mališanima.
Mini gibanice po receptu Slavice Rokvić
Sastojci:
500 gr gotovih kora
500 gr sitnog sira
3-5 jaja
1 šolja jogurta
1 šolja kisele vode
1/2 šolja ulja
1 kašičica soli
Priprema:
Sjedinite jaja, jogurt, kiselu vodu, ulje i so, dobro izmešajte pa počnite sa filovanjem kora. Prvu koru posuti sitnim sirom, pa zatim sledeću i sve tako dok ne potrošite sir i kore. Kada dobijete veliki rolat isecite ih na parčiće, staviti u pleh, pa svaki rolatić prelijete smesom sa jogurtom, koju ste sjedinili na početku.
Foto: Printscreen/ Instagram - rokvic.slavica
Pecite na 200 stepeni dok mini gibanice ne porumene. Servirajte kada se malo prohlade i uživajte u poznatom ukusu tradicionalne srpske kuhinje.
Foto: Printscreen/ Instagram - rokvic.slavica
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU