Сигурно волите зимски подварак, а ево како се брзо прави летњи!
Потребно је:
- главица свежег купуса (око 1,5 кг)
- 2 главице црног лука
- бибер, со
- ловоров лист
- мало парадајз пиреа или куваног парадајза
- уље или маст
- 300 г кобасица или сувог меса
Припрема:
Купус очистите, оперите и исеците на резанце или га крупно нарендајте. На загрејаном уљу или масти пропржите ситно сецкан црни лук, додајте купус, наставите да пржите, повремено доливајући по мало топле воде. Када купус омекша, ставите со, бибер, ловоров лист и парадајз пире. Све добро промешајте и пребаците у подмазану посуду за печење.
Прочитајте још: Мирисни и сочан колач за сваки дан од 100 динара (ВИДЕО)
Преко ставите сецкане кобасице или суво месо, притиснуте добро, сипајте шољицу воде и прелијте са мало уља. Подварак пеците око 50 минута у загрејаној рерни на 200 степени, док вода не испари и купус не добије лепу боју.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ