Krompir može da se priprema na brojne načine
Oglas
Potrebno je:
- 1 glavica crnog luka
- 1 sveža paprika
- 500 g krompira
- suvi začin
- mleveni biber
- seckan peršun
- beli luk u granulama
- malo mlevene i ljute paprike
- 3-5 kašika pirinča opranog
- 1 kašika instanta od pečuraka
- ulje
- 300 ml vode
Priprema:
Luk iseći na rezanca kao i papriku, pa propržiti na ulju. Dodati suvi začin, papriku, biber, pa skloniti sa šporeta.
Krompir iseći na kolutove tanje, pa dodati ulja, začina, beli luk u granulama i mleveni biber. Na kraju dodati seckan peršun.
Tepsiju manju premazati uljem, pa poređati pola krompira. Istresti iz tiganja, pa poređati ostatak krompira i rasporediti.
U činiju sipati vodu i kašiku instanta od pečuraka i malo ulja, izmešati i preliti krompir. Peći na 220 stepen C pokriveno oko 45 minuta da ispari tečnost.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas