Када их једном будете пробали, увек ћете их правити.
Бресквице су традиционални слаткиш који су наше баке и маме припремале сваког Божића на опште весеље свих малишана. Сочне и укусне, једноставно се припремају.
Рецепт за бресквице
Састојци:
- 4 јаја
- 250 г шећера
- кашичица млека у праху
- кесица прашка за пециво
- 500 г брашна
- 2 дл уља
- нарендана корица лимуна
За надев:
- 2 дл млека
- 250 г млевених ораха
- 2 кашичице рума
- 200 г шећера
- 1 дл воде
- по прстохват жуте и црвене боје
- 150 г шећера за посипавање
Припрема:
Јаја, шећер, млеко у праху, прашак за пециво и 4 кашичице брашна помешајте и оставите нека мирује 15 минута. Додајте уље, корицу лимуна и остатак брашна, те умесите глатко тесто. Обликујте куглице величине ораха и пеците око 10 минута на 170°Ц.
Прочитајте још: 3 ИЗДАШНЕ ПОСНЕ ТОРТЕ: Не пеку се и готове су час посла (РЕЦЕПТ)
Топле бресквице с доње стране издубите кашичицом. Помешајте орахе за надев са шећером, уситњене мрвице од издубљених бресквица и рум, па прелијте мешавину млеком. Сваку половину напуните надевом и спојите по две у бресквицу.
У две посуде разделите воду и у свакој умутите боју. Обојите брескве, првом жутом, па затим црвеном бојом и обилно уваљајте у шећер. Оставите нека се суше на ваздуху најмање 12 сати.
Савет:
Бресквице су неизоставни део српске божићне посластице. Бресквице су укусније што дуже стоје. Уместо млека у праху, у смесу можете додати и кашичицу киселе павлаке, које ће му дати једнаку прхкост.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ