У понедељак се слави Ђурђевдан, а домаћице већ почињу са припремом славске трпезе
Oglas
Ниједна славска трпеза не може проћи без салата које је чине богатијом и које представљају круну трпезе.
Рецепт за свечану ђурђевданску салату, која се спрема очас посла.
Састојци:
- 6 куваних јаја
- 1 празилук
- 6 киселих краставаца
- 200 г шунке
- 200 г гауда сира
- 180 г кукуруза из конзерве
- 3 кашике мајонеза
- 2 кашике природног јогурта
- 1 кашичица сенфа
- 1/2 кашичице соли
- 1/2 кашичице црног бибера
Припрема:
Исећи јаја на коцкице па сасути у дубљу чинију. Заттим исећи краставчиће, па сипати у исту посуду, а онда и исецкани празилук. Шунку такође исећи на коцкице па сипати у посуду, а затим додати рендани сир. Сипати кувани кукуруз преко сира. У другу посуду помешати мајонез, јогурт, сенф, со и бибер, па све лепо промешати. Сипати прелив у салату и добро промешати и сјединити.
(Стил)
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas