Сваки ручак укуснији је уз прилог. Арапаска салата здрава је и освежавајућа, а можете је јести за ужину или лагану вечеру
Oglas
У рецепт иду и црне маслине,лук, шаргарепа и зелена римска салата. Уколико је не можете наћи, можете користити и обичну зелену салату. Укус салате додатно побољшава кукуруз шећерац.
Састојци:
- 2 краставца
- 2 парадајза
- 1 главица црног лука
- 1 струк зелене римске салате
- 1/2 шаргарепе
- 1/2 шоље кукуруза шећерца
- 1/2 шоље црне маслине
- 1 кашичица бибера
- 2 лимуна
- 2 кашике маслиновог уља
- 1 кашичица соли
Рецепт за арапску салату:
Исецкајте краставац, парадајз и црни лук. Зелену салату оперите и исецкајте. Шаргарепу изрендајте на дужа резанца, а маслине исецкајте на танке колутиће. Све састојке за салату заједно са кукурузом шећерцем ставите у већу посуду једне до других и прелијте их исцеђеним лимуном. Додајте со у салату, бибер, маслиново уље, па сједините све састојке. Препоручујемо и оброк салату са торетелинама и поврћем.
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas