Једноставни трикови уз помоћ којих се неће лепити за дно тигања
Поховани качкаваљ је један од класичних рецепата, међутим његова припрема и није толико једноставна као што изгледа на први поглед. Постоји неколико једноставних трикова за савршен поховани качкаваљ.
Први трик је у замрзавању смесе за поховање. Качкаваљ припремљен за поховање, треба да замрзнете око 40 минута у замрзивачу, а сама смеса за поховање треба да буде густа, и треба добро да покрива качкаваљ - да нема рупица. На тај начин избегавате да се током пржења смеса залепи за тигањ.
Потребно:
- тврђи качкаваљ (нпр.крстач) 500гр
- 2-3 јајета
- брашно
- презле
- со
- мало хладне воде
- уље
Припрема:
Качкаваљ исећи на комаде дебљине 1цм, па их уваљати у брашно. Умутити смесу од јаја, воде и брашна, са мало соли, да буде гушћа маса. Комадиће качкаваља (или неки други облик) уваљати у ову смесу са свих страна, а затим убацити у презле и добро покрити све странице, након тога поново вратити у смесу са јајима, па поново у презле. Пржити на загрејаном уљу, док не добије златну боју.
Трик: Качкаваљ за поховање се сече на комаде дебљине не више од центиметра и враћа се у фрижидер. Док се качкаваљ хлади, припремите смесу за поховање од презли, брашна, умућених јаја и чаше ледено хладне воде. Комаде качкаваља потопите у хладну воду, а након тога их похујте.
Овако припремљен сир одлично се слаже уз тзатзики сос, кечап или сос од павлаке и мајонеза.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ