Jednostavni trikovi uz pomoć kojih se neće lepiti za dno tiganja
Pohovani kačkavalj je jedan od klasičnih recepata, međutim njegova priprema i nije toliko jednostavna kao što izgleda na prvi pogled. Postoji nekoliko jednostavnih trikova za savršen pohovani kačkavalj.
Prvi trik je u zamrzavanju smese za pohovanje. Kačkavalj pripremljen za pohovanje, treba da zamrznete oko 40 minuta u zamrzivaču, a sama smesa za pohovanje treba da bude gusta, i treba dobro da pokriva kačkavalj - da nema rupica. Na taj način izbegavate da se tokom prženja smesa zalepi za tiganj.
Potrebno:
- tvrđi kačkavalj (npr.krstač) 500gr
- 2-3 jajeta
- brašno
- prezle
- so
- malo hladne vode
- ulje
Priprema:
Kačkavalj iseći na komade debljine 1cm, pa ih uvaljati u brašno. Umutiti smesu od jaja, vode i brašna, sa malo soli, da bude gušća masa. Komadiće kačkavalja (ili neki drugi oblik) uvaljati u ovu smesu sa svih strana, a zatim ubaciti u prezle i dobro pokriti sve stranice, nakon toga ponovo vratiti u smesu sa jajima, pa ponovo u prezle. Pržiti na zagrejanom ulju, dok ne dobije zlatnu boju.
Trik: Kačkavalj za pohovanje se seče na komade debljine ne više od centimetra i vraća se u frižider. Dok se kačkavalj hladi, pripremite smesu za pohovanje od prezli, brašna, umućenih jaja i čaše ledeno hladne vode. Komade kačkavalja potopite u hladnu vodu, a nakon toga ih pohujte.
Ovako pripremljen sir odlično se slaže uz tzatziki sos, kečap ili sos od pavlake i majoneza.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU