Ako volite tikvice ovaj recept će vam se sigurno svideti
Potrebno je:
- 2-3 tikvice
- 1/4 šolje oštrog brašna
- šolja prezli
- 1/4 šolje parmezana
- jaje
- prstohvat soli
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- kašičica sušene crvene paprike (krupno mlevene)
- malo sušenog bosiljka ili origana
Operite tikvice, obrišite ih papirnim ubrusom, odsecite im krajeve i isecite na štapiće debljine oko centimetar. Ubacite ih u plastičnu kesu za hranu u koju ste stavili brašno i so, pa protresite da se brašno ravnomerno nahvata na tikvice. Na velikom plitkom tanjiru pomešajte beli luk u prahu, bosiljak ili origano, crvenu papriku, prezle i parmezan, a u drugom, dubokom, umutite jaje sa kašičicom vode.
Svaki komad tikvice brzo provucite kroz umućeno jaje, zatim nakratko kroz mešavinu začina, parmezana i prezli. Na dno pleha za pečenje prvo stavite pek-papir, pa rešetku, po kojoj ćete zatim rasporediti štapiće, praveći između njih razmak. Pleh ubacite u prethodno zagrejanu rernu i pecite štapiće oko 15 minuta, na 200 stepeni. Gotovi su kad dobiju zlatnosmeđu boju. Po želji, umesto navedenih začina možete da koristite i neke druge, po želji (ruzmarin, majčinu dušicu…).
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU