Колач који се топи у устима.
Из Бакине кухиње стиже сјајна идеја за слатку посластицу.
Рецепт
Потребно је:
- 300 гр готових танких кора
- 500 мл. млека
- 3 јаја
- 5 кашика гриза
- 100 гр маслаца
- 100 гр шећера
- 1 кашике екстрата ваниле
Прелив:
- 500 мл воде
- 150 -200 гр шећера
- сок наранџе
- ванила 2 кесице
Припрема:
Прво скувамо сируп (шећер, ванила сок наранџе) да нам се прохлади да прелијемо преко врућег бурека. Умутите јаја додати мало млека.
Прочитајте још: ДОМАЋЕ РОЛ ВИРШЛЕ: Доручак готов за час, а кифлице никад меканије (РЕЦЕПТ)
Остатак млека ставити на шпорет додати шећер и ванилин шећер, па кад проври додати гриз и скувати. Додати умућена јаја. Додати у врело 50 гр маслаца и мешати да се изједначи.На крају додати 1 кашику екстрата ваниле.
Плех премажите маслацем па додајте кору и изравнајте, преко маслац па кора маслац кора и тако половина кора, Сипати сав гриз па поновити са корама и маслацом.
Оштрим ножем исећи коре по жељи бар горњи део. премазати маслацем и пећи на 200 степени Ц 40 мин. Исећи бурек до краја на засеченим деловима и прелити хладним сирупом. Оставити да се потпуно охлади.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ