Kolač koji se topi u ustima.
Iz Bakine kuhinje stiže sjajna ideja za slatku poslasticu.
Recept
Potrebno je:
- 300 gr gotovih tankih kora
- 500 ml. mleka
- 3 jaja
- 5 kašika griza
- 100 gr maslaca
- 100 gr šećera
- 1 kašike ekstrata vanile
Preliv:
- 500 ml vode
- 150 -200 gr šećera
- sok narandže
- vanila 2 kesice
Priprema:
Prvo skuvamo sirup (šećer, vanila sok narandže) da nam se prohladi da prelijemo preko vrućeg bureka. Umutite jaja dodati malo mleka.
Pročitajte još: DOMAĆE ROL VIRŠLE: Doručak gotov za čas, a kiflice nikad mekanije (RECEPT)
Ostatak mleka staviti na šporet dodati šećer i vanilin šećer, pa kad provri dodati griz i skuvati. Dodati umućena jaja. Dodati u vrelo 50 gr maslaca i mešati da se izjednači.Na kraju dodati 1 kašiku ekstrata vanile.
Pleh premažite maslacem pa dodajte koru i izravnajte, preko maslac pa kora maslac kora i tako polovina kora, Sipati sav griz pa ponoviti sa korama i maslacom.
Oštrim nožem iseći kore po želji bar gornji deo. premazati maslacem i peći na 200 stepeni C 40 min. Iseći burek do kraja na zasečenim delovima i preliti hladnim sirupom. Ostaviti da se potpuno ohladi.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU