Искористите спанаћ на прави начин...
Данас нам из Бакине кухиње долази рецепт за тесто меко као душа. Али не обично, већ пуњено и то спанаћем и сиром.
Ево шта је све потребно да се ова посластица нађе на вашем столу.
Потребно је за тесто:
250 мл. млека
15 гр квасца
мало уља
1 кашичица шећера
мало соли
1 јаје
450-500 гр брашна
За надев:
2 кашике ајвара
150 гр спанаћа
150 гр мекшег сира
1 жуманце за премазивање
мало сусама
Припрема:
Од наведени састојака замесити мекше тесто и оставити да одмори да нарасте. Спанаћ обарити па га исецкати или пустити у блендер. Измешати са сиром.
Нарасло тесто изравнати на столу око пола цм.па премазати прво ајваром па мешавином спанаћа и сира. Увити у ролат па исећи 10 цм. Ролат саставити у круг и поставити на пек папир.
Поделити тесто на 4 дела ножем исећи али не до краја а сваку четвртину још на два дела.. Свави део окренути један према другом.
Комлетно тесто са хартијом пребацити у тепсију. Покрити да одмори па тесто премазати жуманцетом и посуту семенкама.
Пећи на 190 степени око 45 мин да лепо порумени.