Љута паприка ће заголицати непце.
Потребно је за основу:
- 90 г брашна (тип 400 меко)
- 90 г шећера
- 15 г какаа
- 1/4 кашичице прашка за пециво
- 1/4 кашичице соде бикарбоне
- јаје
- 75 мл уља
- 60 мл млека
- 60 мл воде
- на врх кашичице љуте паприке у праху
Прочитајте још: Торта од малине и чоколаде: Слаткиш који има СВЕ (РЕЦЕПТ)
За крем:
- 100 г црне чоколаде (40% какао делова)
- 130 мл биљне слатке павлаке
- кашичица ароме ваниле
- 100 г путера
За декорацију:
- чоколадне мрвице
- украсна срца
Припрема:
Помешајте све суве састојке осим љуте паприке и шећера. У другој посуди жицом умутите јаја, шећер и уље. У смесу додајте воду и млеко, а затим спојите са сувим састојцима. Сипајте у калупе за печење (не пуните их до врха). Након напуњених 12 калупа, у преосталу масу додајте љуту паприку и налијте у преосталих 12 калупа. Пеците на 170 степени, без вентилатора, 8-10 минута.
Прочитајте још: Предлог за романтичну вечеру: Чоколадни мус је "лек за душу" (РЕЦЕПТ)
Печени су када на додир тесто улегне, а затим одмах врати у правобитни облик. У одговарајућу посуду ставите слатку павлаку да се загреје, па додајте исецкану црну чоколаду и мешајте док се не растопи. Сипајте у тањир и оставите са стране да се прохлади.
Прочитајте још: Брзо, лако и ПРЕУКУСНО: Панакота са малинама (РЕЦЕПТ)
Омекшали путер добро умутите миксером. Спојите са чоколадним делом и само лагано промешајте. Нанесите крем уз помоћ дресир кесе. Љуте капкејкове на крају поспите чоколадним мрвицама, а преко њих ставите украсна срца.