LJuta paprika će zagolicati nepce.
Potrebno je za osnovu:
- 90 g brašna (tip 400 meko)
- 90 g šećera
- 15 g kakaa
- 1/4 kašičice praška za pecivo
- 1/4 kašičice sode bikarbone
- jaje
- 75 ml ulja
- 60 ml mleka
- 60 ml vode
- na vrh kašičice ljute paprike u prahu
Pročitajte još: Torta od maline i čokolade: Slatkiš koji ima SVE (RECEPT)
Za krem:
- 100 g crne čokolade (40% kakao delova)
- 130 ml biljne slatke pavlake
- kašičica arome vanile
- 100 g putera
Za dekoraciju:
- čokoladne mrvice
- ukrasna srca
Priprema:
Pomešajte sve suve sastojke osim ljute paprike i šećera. U drugoj posudi žicom umutite jaja, šećer i ulje. U smesu dodajte vodu i mleko, a zatim spojite sa suvim sastojcima. Sipajte u kalupe za pečenje (ne punite ih do vrha). Nakon napunjenih 12 kalupa, u preostalu masu dodajte ljutu papriku i nalijte u preostalih 12 kalupa. Pecite na 170 stepeni, bez ventilatora, 8-10 minuta.
Pročitajte još: Predlog za romantičnu večeru: Čokoladni mus je "lek za dušu" (RECEPT)
Pečeni su kada na dodir testo ulegne, a zatim odmah vrati u pravobitni oblik. U odgovarajuću posudu stavite slatku pavlaku da se zagreje, pa dodajte iseckanu crnu čokoladu i mešajte dok se ne rastopi. Sipajte u tanjir i ostavite sa strane da se prohladi.
Pročitajte još: Brzo, lako i PREUKUSNO: Panakota sa malinama (RECEPT)
Omekšali puter dobro umutite mikserom. Spojite sa čokoladnim delom i samo lagano promešajte. Nanesite krem uz pomoć dresir kese. LJute kapkejkove na kraju pospite čokoladnim mrvicama, a preko njih stavite ukrasna srca.