Хајде да, уместо пите са сиром или месом, направимо нешто мало другачије
Oglas
Потребно је:
- 2 патлиџана средње величине,
- главица црног лука,
- шаргарепа,
- 1/2 струка празилука,
- бибер,
- 2 кашике першуна,
- 50 мл уља
- 100 мл киселе воде за прскање кора,
- уље за пржење,
- 3 чена белог лука,
- 1/2 кг кора
ПРОЧИТАЈЕ ЈОШ: Место где се КУПАЈУ ВИЛЕ И ВЕЧНО ВЕЗУЈУ ЗАЉУБЉЕНЕ: На овом месту ствара се један од НАЈВЕЋИХ ВОДОПАДА у Србији (ФОТО)
Поступак:
- Патлиџан ољуштите, исеците на коцкице и ставите у кипућу посољену воду.
- Кувајте га десетак минута, оцедите, исперите хладном водом, па га поново оцедите и оставите са стране да се још мало цеди.
- Црни лук ситно исецкајте и ставите у шерпу са уљем да се пржи.
- Кад постане стакласт, додајте очишћен и напола пресечен па онда ситно исецкан празилук, потом и нарендану шаргарепу.
- Пропржите, додајте пропасиран бели лук и, на крају, очишћен и ситно исецкан патлиџан.
- Све добро упржите.
- Зачините сољу и бибером, додајте першунов лист.
- Ватросталну посуду мало подмажите уљем, ставите две коре на дно, сваку подмажите мешавином киселе воде и уља, па ставити фил и следеће две коре.
- Мало их погужвајте и ставите на фил, четкицом их мало намажите мешавином воде и уља, па ставите фил.
Имаћете довољно за 3 реда фила и 4 реда кора.
- Завршите корама, па прелијте остатком киселе воде и уља.
- Пеците на 180 степени, око сат времена.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
БОНУС ВИДЕО:
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas