Hajde da, umesto pite sa sirom ili mesom, napravimo nešto malo drugačije
Oglas
Potrebno je:
- 2 patlidžana srednje veličine,
- glavica crnog luka,
- šargarepa,
- 1/2 struka praziluka,
- biber,
- 2 kašike peršuna,
- 50 ml ulja
- 100 ml kisele vode za prskanje kora,
- ulje za prženje,
- 3 čena belog luka,
- 1/2 kg kora
PROČITAJE JOŠ: Mesto gde se KUPAJU VILE I VEČNO VEZUJU ZALJUBLJENE: Na ovom mestu stvara se jedan od NAJVEĆIH VODOPADA u Srbiji (FOTO)
Postupak:
- Patlidžan oljuštite, isecite na kockice i stavite u kipuću posoljenu vodu.
- Kuvajte ga desetak minuta, ocedite, isperite hladnom vodom, pa ga ponovo ocedite i ostavite sa strane da se još malo cedi.
- Crni luk sitno iseckajte i stavite u šerpu sa uljem da se prži.
- Kad postane staklast, dodajte očišćen i napola presečen pa onda sitno iseckan praziluk, potom i narendanu šargarepu.
- Propržite, dodajte propasiran beli luk i, na kraju, očišćen i sitno iseckan patlidžan.
- Sve dobro upržite.
- Začinite solju i biberom, dodajte peršunov list.
- Vatrostalnu posudu malo podmažite uljem, stavite dve kore na dno, svaku podmažite mešavinom kisele vode i ulja, pa staviti fil i sledeće dve kore.
- Malo ih pogužvajte i stavite na fil, četkicom ih malo namažite mešavinom vode i ulja, pa stavite fil.
Imaćete dovoljno za 3 reda fila i 4 reda kora.
- Završite korama, pa prelijte ostatkom kisele vode i ulja.
- Pecite na 180 stepeni, oko sat vremena.
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU
BONUS VIDEO:
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas