За ово јело је битно да изаберете добар комад меса и да га правилно спремите
Бечки гулаш садржи само јунетину и лук, који су кључни за припрему густог и мирисног умака без додавања брашна или павлаке. Традиционално се послужује са кнедлама или шпецлама, али слободно одаберите прилог у којем највише уживате, попут пиреа, пиринча или макарона.
Избор меса је исто битан, па изаберите квалитетно. Такође, гулаш се не може прекувати, а да би месо довољно омекшало, треба му најмање 2-3 сата крчкања на лаганој температури.
Прочитајте још: Шта су ЕНГЛЕСКИ МАФИНИ? Појавили су се почетком 19. века, а многима су и данас омиљени (РЕЦЕПТ)
Састојци:
1 кг јунетине
4 црна лука
2 кашичице млевеног кима
3 кашичице слатке паприке
1 кашичица туцане паприке
1/2 кашике сирћета
1 кашика парадајз пиреа
450 мл воде
Прочитајте још: Брзи КОЛАЧ ОД ВИШАЊА: Од само пар састојака направите идеалан десерт
Припрема:
Месо исеците на коцкице, па пропржите у шерпи. Извадите га и сипајте уље, па пропржите ситно сецкани црни лук. Када лук омекша додајте парадајз пире, млевени ким и промешајте, па додајте слатку паприку и опет промешајте. Затим сипајте сирће и воду (250 мл), па кувајте још неких 15 минута, или док се течност не смањи. Додајте још воде (200 мл), па састојке добро изблендирајте или устините штапним миксером. Вратите месо у шерпу и поклопите. Посолите и кувајте на тихој ватри још неких 2-3 сата.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ