Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

РЕЦЕПТ ЗА ТУРСКИ ГУЛАШ ЗА ЈАГЊЕТИНОМ: Уживаћете у сваком залогају

Рецепт за турски гулаш са јагњетином – кува се дуго али се зато ужива у сваком залогају!

1729249750_Foto-Shutterstock-turski-gulas.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

За данашњи оброк, одлучите се за егзотично и пикантно зачињено јело које ће сви обожавати, а како су наши преци говорили – то је храна која греје срце!

Састојци:

– 700 г јагњетине исецкане на коцке
– 400 г исецканог парадајза на коцкице
– 250 мл месног бујона
– 1 мања паприка
– 1 лук
– 2-3 чешња белог лука
– 1 кашика концентрата парадајза
– 1 кашичица млевеног тимијана
– 1 кашичица сушеног оригана
– со и бибер по жељи
– уље за динстање

Састојци за умак од патлиџана:

– 1,5 кг патлиџана
– 300 мл млека
– 45 г наренданог тврдог сира
– 3 кашике путера
– 3 кашике брашна
– со и бибер по жељи

Припрема:

Комадиће јагњетине зачините са сољу и бибером. Лук насецкајте на мање комаде, као и паприку. исецкајте на ситно и бели лук.

У великом лонцу с поклопцем загрејте мало уља, па на њему продинстајте лук док не омекша. Додајте комадиће јагњетине и пропржите их док не добију златно-смеђу боју са свих страна.

Додајте исецкану паприку и бели лук, па кратко продинстајте. Додајте концентрат парадајза, добро промешајте и продинстајте све заједно око један минут.

Додајте свеже исецкан парадајз, тамијан и оригано. Промешајте и кувајте око један минут, па све заједно полијте с месним бујоном.

Када течност уври, смањите температуру на лагано, поклопите лонац и пустите да се гулаш кува око сат времена, односно док месо не омекша.

За то време припремите патлиџан за сос. Ако на располагању имате роштиљ, патлиџане с кором ставите на грил и добро препеците са свих страна.

Ако немате на располагању роштиљ, пробушите кору патлиџана ножем и ставите да се пече у претходно загрејану рерну на 220 степени око четрдесетак минута док не омекша.

Охладите патлиџан до краја, исеците га на пола и извадите мекану унутрашњост. Виљушком га претворите у пире.

Направите бешамел сос: растопите путер на умереној температури и додајте брашно. Мешајте све заједно пар минута, а потом почните постепено уливати загрејано млеко. Мешајте смесу на ватри неколико минута док се не решите свих евентуалних грудвица, а сос не почне да се згрушњава.

Уклоните бешамел с ватре и умешајте нарендани сир. Кад се сир растопи, све лагано посолите и побиберите на крају додајте пире од печеног патлиџана.

Јагњећи гулаш послужите на сосу од патлиџана.

Пријатно и јавите нам како вам се допао рецепт!

(курир.рс)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas