Нема бољег времена да трпезу обогатите зеленишем од овог доба године. После тешке, зимске хране, телу ће пријати природно и здраво поврће, без сувишних калорија.

На пијаци потражите зелену салату, спанаћ, ротквице, млади лук, маслачак...Зелена слата, рецимо, богата је минералима - калијумом, калцијумом, магнезијумом, фосфором, натријумом, гвожђем и у траговима бакром. Спољни листови садрже 50 одсто витамина (провитамин А, витамин Ц, витамине Б1, Б2, Б6). Висок ниво калијума у зеленој салати помаже бољем метаболизму.
Прочитајте још: Пола сата дневно за 6 пролећних вежби и ето САВРШЕНОГ тела до лета
Ипак, не заборавите у ово доба године ни поврће које имамо и током целе године - шаргарепу, празилук, црвени, црни и бели лук. Има већ и јагода, али бар док им не "падне" цена јачајте имунитет цитрусима, јабукама, бананама и орашастим плодовима.
Понедељак
Доручак: барена јаја, салата од свежег спанаћа и парче интегралног хлеба
Ужина: поморанџа
Ручак: кромпир са блитвом и салата од ротквица
Вечера: риба на жару и зелена салата са ротквицама
Састојци: Побољшава варење и убрзава мршављање: Све предности ЧИА СЕМЕНКИ за наше здравље
Уторак
Доручак: зелена салата са ситно сецканим орасима, бадемима и сувим грожђем, зачињена уљем, сољу и лимуновим соком
Ужина: две мандарине
Ручак: спанаћ и бело пилеће месо на жару
Вечера: пита са зељем и шоља јогурта
Свежа салата је најукуснија у пролеће Фото: Депозит
Среда
Доручак: кајгана са младим луком, чаша киселог млека и парче интегралног хлеба
Ужина: цеђена поморанџа
Ручак: рибља чорба са зеленом салатом
Вечера: парче пројаре и два струка младог лука
Прочитајте још: Да ли сте знали да жене које вежбају боље зарађују?
Петак
Доручак: кајгана са сремушом, шоља јогурта и парче интегралног хлеба

Ужина: јабука
Ручак: пастрмка на жару са кромпир салатом
Вечера: зелена салата са младим луком и туњевином
Субота
Доручак: кајгана са празилуком и ротквице
Ужина: банана
Ручак: салата од пасуља, пилетине, црног лука и кукуруза шећерца зачињена уљем и лимуновим соком
Вечера: гибаница и зелена салата
Прочитајте још: Сви је бацамо, а она је пуна ВИТАМИНА: Зашто треба да уврстимо кору од банане у исхрану?
Недеља
Доручак: пројара са спанаћем и шоља кефира
Ужина: цеђена поморанџа
Ручак: пастрмка на жару, динстана шаргарепа и млади лук
Вечера: домаћа рибља паштета са салатом од ситно сецканих ротквица и младог лука, зачињена павлаком
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ