Засладите дијету на најздравији начин.
Слатки кромпир или батат је фантастична намирница за све оне који воле укус кропмпира, али не желе д ауносе вишак скроба и угљених хидрата у организам. Оне је врло укусан, брзо засити, а истовремено има низак гликемијски индекс и погодан је и за исхрану дијабетичара.
Прочитајте још: Правимо сами МАСКУ ПРОТИВ БОРА: Потребна су вам три састојка, а главни је кафа
Нутриционисткиња Татјана Поповић саветује да се користи у салатама са руколом, пекан орасима и биљном фетом и дресингом од меда и лимуна.
Састојци за батат салату:
Прочитајте још: Разлика између ТОПЛЕ И ХЛАДНЕ ВОДЕ: Како делују на здравље организма?
- 600-700 грама батата, огуљеног и исецканог на колутове (веће колутове пресеците на полумесеце)
- пола кашике маслиновог уља
- со и бибер по укусу
- 100 грама руколе
- пола шоље пекан ораха
- 60 грама биљне фете
Састојци за прелив:
Прочитајте још: Ново ШОКАНТНО сведочење Мериме Исаковић: Ево какву "ОСВЕТУ" спрема Браниславу Лечићу
- 1 кашика органског меда
- 1 кашика свежег сока од лимуна
- 1 кашика екстрадевичанског маслиновог уља
- пола кашичице дижон сенфа
- со и бибер по укусу
Припрема здраве салате:
Загрејте рерну на 180 степени. У посуду ставите батат, који сте претходно исецкали на колутове, те га прелијте маслиновим уљем и додајте со и бибер по укусу. Послажите га у тепсију и пеците 20 минута. Затим га окрените и пеците додатних 10 минута или док не поприми златну боју.
Прочитајте још: МАСЛИНОВО УЉЕ као решење за суве пете: Потребна су само три корака
У међувремену ставите све састојке за прелив у шољу, те их промешајте како би се сјединили. Пропржите пекан орахе без уља на тигању око 3 минута на средње јакој температури.
Да бисте добили салату, помешајте батат, руколу, биљни сир, пекан орахе, те све прелијте добијеним дресингом.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ