Сада је право време да једемо дињу
Диња је једноставна је за ношење из продавнице, а занимљиво је до да иако је слатка сврстава се у поврће.
Једна порција диње од око 150 грама садржи: 53 калорије, 0,3 г масти, 13 г угљених хидрата, 1,4 г влакана, 30% дневне количине витамина А, 78% дневне количине витамина Ц, па би требало да је уврстимо у летњи воћни тањир.
Како одабрати идеалну дињу?
Користите ових пет савета да сваки пут одаберете зрелу и слатку дињу:
Прегледајте дињу
Први задатак је да погледате како диња изгледа. Да ли има меке тачке или пукотине? Изаберите дињу која споља није оштец́ена без било каквих мрља и пукотина.
Прочитајте још: Потопите палачинке у ВРЕЛО МЛЕКО и уживајте у укусу: Трик "украден" од познатог кувара (РЕЦЕПТ)
Проверите боју диње
Сјајна спољашњост је показатељ незреле диње. Требало би да буде светложуте до светле боје лимуна, а не зелена или бела.
Тежина диње
Упоредите неколико диња и изаберите ону која је тежа од осталих.
Тест куцкања
Ово је прилично једноставно. Само тапкајте по дињи дланом. Ако чујете звук који је шупљи прошла је тест.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ