Иако сте мислили да је брауни забрањена тема током дијете, изгледа да није тако у свим ситуацијама.
Уместо да се током дијете по сваку цену одричете чоколадних слаткиша, окушајте да нађете алтернативу. Један такав слаткиш је чоколадни брауни по рецептури коју вам доносима, а који уместо велике количине белог шећера, садржи само кокосов шећер.
Прочитајте још: Фенг Шуи правила: На овим местима никако не сме да буде вода у кући
Састојци за припрему:
- 80 грама Ги путера
- 2 кашике ланеног семена, млевеног
- 6 кашика воде + једна трећина шоље воде
- 120 грама веганске црне чоколаде, изломљене
- пола кашичице зрна кафе
- 125 грама интегралног пиринчаног брашна
- пола кашичице соде бикарбоне
- прстохват соли
- 70 грама бадема, млевених
- 50 грама какаоа у праху
- једна четвртина кашичице прашка за пециво
- 250 грама кокосовог шец́ера
- једна ипо кашичица екстракта ваниле
- 70 грама замрзнутих вишања, очишћених од коштица
Састојци за прелив од чоколаде:
Прочитајте још: Направите домаћи биљни сапун БЕЗ ХЕМИЈЕ
- 50 грама црне чоколаде
- 1 кашичица Ги путера
Припрема чоколадних браунија:
Загрејте рерну на 180 степени. Квадратну тепсију подмажите кокосовим уљем или обложите папиром за печење.
Прочитајте још: Најукуснији СУТЛИЈАШ у новом издању - Потребни су вам само суво грожђе и јаја! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Помешајте млевено ланено семе са 6 кашика воде и оставите да стоји најмање 5 минута. У шерпу ставите веганску црну чоколаду, кафу, Ги путер и трећину шоље воде и све мешајте на умереној температури док се чоколада не отопи, а сви састојци не сједине. Оставите са стране да се мало охлади.
Помешајте интегрално пшенично брашно, млевене бадеме, какао у праху, прашак за пециво, соду бикарбону и прстохват соли у посуди, те добро промешајте како бисте разбили све грудвице. Затим у смесу са растопљеном чоколадом додајте кокосов шец́ер и мешајте док смеса не постане глатка, а сав кокосов шећер се не растопи.
Прочитајте још: Ручак који се прави у ЈЕДНОМ ЛОНЦУ - Паста са лимуном и спанаћем за ужурбане радне дане! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Додајте мешавину ланеног семена и воде, екстракт ваниле, вишње, па затим и смесу од брашна. Све добро промешајте. Добијену смесу сипајте у припремљену тепсију и пеците 35-45 минута.
Оставите брауни да се потпуно охлади у тепсији, а затим га исеците на коцке и по жељи прелијте чоколадом отопљеном на пари, у коју сте умешали кашичицу кокосовог уља или Ги путера. Послужите и уживајте!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ