Уколико немате идеју за недељни поподневни десерт, доносимо један савршени предлог....
Ако нешто може да измами осмехе на лице вашег укућана то су чоколадни кексићи, посебно мекани брауни - најчоколаднији колач икада.
Прочитајте још: Три идеје за уређење мале дневне собе: Направите лепу оазу
Састојци за брауни:
- 3 јаја
- 200 грама чоколаде
- 100 грама чоколаде за фил
- 160 грама путера
- 100 грама шећера
- 3 кашике брашна
- прашак за пециво
Припрема чоколадног браунија:
На пари растопити 200 грама цоколаде и 160 грама путера. Одвојити беланце од зуманца и беланце умутити у бели снег. Додавати касику по касику шећера. Затим додати кашику по кашику брашна. Додати прашак за пециво.
Прочитајте још: Шта СТИЛ ваше кухиње говори о ЛИЧНОСТИ? (ФОТО)
Растопљену чоколаду и путер убацити у масу и лагано кашиком мешати. Исећу цоколаду на ситне коцке и убацити у масу. Сачекати 10 минута да маса одмори. Подмазати плех путером и брашном, и сипати масу у плех. Пећи на 180 степени 30 минута. Декорисати по зељи.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ